15.09.2023

Coca-Cola’nın Yeni Dijital Servis Merkezi İstanbul’da Açıldı

​Coca-Cola, İstanbul'daki yeni Bölgesel Dijital Servis Merkezi'ni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Coca-Cola İçecek CEO'su Karim Yahi ve Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi Başkanı Sedef Salıngan Şahin'in katıldığı bir açılış töreniyle hizmete açtı.

Coca-Cola'nın, Türkiye'nin de dahil olduğu 25 ülkeden oluşan Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi'ne hizmet verecek olan merkez, şirketin dokuz operasyon grubunda oluşturulması planlanan benzer birimler arasında ilk faaliyete geçen birim olma özelliğini taşıyor. Merkezde, dijital kapasite gelişimini ve dijital dönüşümü hızlandırmak, teknoloji uygulamalarıyla pazarlama, strateji ve finans gibi konularda bilgiye hızlı ve otomatik erişimi sağlamak ve veri analizi araçlarıyla iş verimliliğini arttırmak üzere hizmet verilecek. Merkezin 13'ü Türk olan 20 kişilik ekibinin yüzde 60'ı kadın çalışanlardan oluşuyor.

Bakan Kacır, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye, 1964 yılından bu yana Coca-Cola'nın bölgesel ve stratejik yönetim üslerinden biri olmuştur. Bugün ise şirket, 11 fabrikada üretilen 16 marka ile Türkiye'de yatırım ve istihdam sağlamakta. Tüm bu katkılara ek olarak, Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğundaki küresel rekabet gücünü artıran, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda yaptığımız tüm atılımlara katkı sağlayan bu merkeze ayrı bir önem atfediyoruz. Coca-Cola'nın bu yeni yatırımının dijital dönüşümde bir başarı hikayesi olacağına inanıyoruz. Güçlü Ar-Ge çalışmaları ve inovasyon altyapısıyla girişimcilikte Avrupa'nın yükselen yıldızı olan İstanbul'u seçmiş olmalarından dolayı Coca-Cola ailesini tebrik ediyorum."

Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye hızlı bir şekilde dijitalleşirken, teknolojik gelişim ve dönüşüm yetkinliklerimiz de hızla artmaktadır. Ülkemiz uluslararası şirketlerin inovasyon, bilişim ve dijitalleşme faaliyetleri için bölgesel bir merkez haline gelmektedir. Bu yatırım, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi "bölgesel merkez haline getirme" vizyonuyla aynı doğrultudadır. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında açıklanan bu kıymetli yatırım vesilesiyle Coca-Cola ailesini tebrik ediyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı yatırım yüzyılı yapmak için tüm uluslararası yatırımcılarla çalışmaya devam edeceğiz."
​​
" src=
Coca-Cola; Bölgesel Dijital Servis Merkezi; Türkiye; yatırım