14.09.2023

Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları Güney Kore’de Devam Ediyor

​​Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü vurgusuyla dünyanın farklı noktalarında düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları"nın yeni adresi 13 Eylül'de Güney Kore'nin Başkenti Seul oldu.

Resepsiyon, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Lee Jong Ho, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer ve Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karayaka'nın katılımıyla gerçekleştirildi. İki ülkeden iş insanları ve bürokratlar da resepsiyona katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır resepsiyondaki konuşmasında Türkiye'nin, Güney Kore için Avrupa'daki en önemli ekonomik ortaklardan olduğunun altını çizdi ve sözlerine şunları ekledi: “İki ülke arasındaki tarihi ve kültürel yakınlık nedeniyle Türkiye, Güney Koreli şirketlerin en rahat çalışabileceği ülkelerden biri." Bakan Kacır, bölgedeki diğer ülkelere kıyasla Türkiye'nin yatırım teşvikleri ve ekonomik reformlarla Koreli yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer ise “Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluk kapsamında, mega projeler gibi iki ülkenin birlikte değerlendireceği birçok fırsat var." dedi.
Küresel ekonomiyi şekillendiren Dünya Bilgi Forumu'nun paydaşı olarak konuşan Furkan Karayaka ise memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Türkiye, 400'e yakın Koreli şirkete ev sahipliği yapıyor. Son yıllarda imalat ve lojistik sektörlerinde bölgesel bir merkez haline geldi."

Karayaka, Türkiye'nin Güney Kore'den özellikle enerji, elektronik ve altyapı sektörlerinde 3,3 milyar ABD dolarını aşan önemli yatırımları çektiğinin altını çizdi. Türkiye ve Güney Kore arasında güçlü bir tarihi bağ üzerine geliştirilmiş ikili stratejik ortaklık, on yılı aşkın süredir gelişmeye devam etmektedir. Karayaka yakın zamanda imzalanan “Dinamik Türkiye - Güney Kore İlişkileri Yol Haritası"nın doğrudan yatırım potansiyelini daha da artırdığının altını çizdi.

Resepsiyon sırasında aynı zamanda Güney Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı bünyesindeki kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Global Digital Innovation Network ile Yatırım Ofisi arasında stratejik iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları serisinin bundan önceki toplantıları Londra, Paris, Milan, Viyana, Pekin, Singapur, Kuala Lumpur ve Tokyo gibi dünyanın çeşitli büyük şehirlerinde gerçekleştirilmişti.

" src=
Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları; Türkiye; Güney Kore