11.09.2023

Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonlarının Yeni Durağı Japonya

​​“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları" serisinin son toplantısı 11 Eylül'de Yatırım Ofisi ve Tokyo'daki Türk Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde düzenlendi.

Türkiye'deki çeşitli yatırım fırsatları hakkında bilgilerin sunulduğu etkinlik, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türk-Japon iş topluluğunun üyeleri için bire bir görüşme imkanı sağladı.

Resepsiyonda açılış konuşmaları Türkiye'nin Japonya Büyükelçisi Korkut Güngen ve Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasında Büyükelçi Güngen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına ek olarak 2024 yılında Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin de 100. yılının kutlanacağına vurgu yaptı. İki ülke arasındaki stratejik ortaklığı daha da ilerletmek için potansiyelin yüksek olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Güngen sözlerine şunları da ekledi “Sayın A. Burak Dağlıoğlu ve heyetini Tokyo'da ağırlamaktan ve ekonomik iş birliğimizin daha da güçlendirilmesi açısından önem taşıyan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Dağlıoğlu'nun ziyaretinin ve bu vesileyle düzenlenen resepsiyonun teşvik edici olacağına inanıyorum."

Türkiye ve Japonya arasındaki bağların yüzyıllar öncesine dayandığını vurgulayan Dağlıoğlu, son yüzyılda iki ülke arasında güçlenerek artan ticaret ortaklığının da altını çizdi.

Dağlıoğlu sözlerine şunları da ekledi: “Türkiye, 250'den fazla Japon şirkete ev sahipliği yapmakta ve imalat, otomotiv, lojistik, enerji, altyapı ve gıda gibi sektörlerde Japon şirketlerin radarına girmektedir. Japonya'dan ülkemize gelen uluslararası doğrudan yatırım stok değeri 4,7 milyar ABD dolarını aşmıştır." Türkiye Yüzyılı'na girerken, resepsiyonlarımızda Japon yatırımcılarla bir araya gelerek onları ülkemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz."

Dağlıoğlu, Japon şirketlerinin Marmaray, Osmangazi Köprüsü ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi gibi Türkiye'nin mega altyapı projelerindeki önemli rollerine de vurgu yaptı.

Dağlıoğlu “​Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyoner liderliğinde ülkemizdeki altyapı yatırımları hız kazanırken Japonya merkezli şirketler de bu projelerde yer almıştır." dedi.

" src=
Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları; Japonya; Türkiye