19.06.2023

Türk Girişimleri Çığır Açan Çözümlerini VivaTech'te Sergiliyor

​Yatırım Ofisi başkanlığındaki bir heyetin parçası olarak Türk teknoloji girişimleri, 14-17 Haziran'da Paris'te düzenlenen Avrupa'nın önde gelen teknoloji ve girişim etkinliklerinden VivaTech'te Türk girişimcilik ekosistemini sergiledi. Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve Türkiye Paris Büyükelçisi Ali Onaner, aynı günün akşamı Türkiye Paris Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" serisinin açılış gününde VivaTech'i ziyaret etti.

Büyümekte olan Türk girişim ekosistemindeki adayların uluslararası yatırımcılara tanıtıldığı dört günlük etkinlik sırasında Yatırım Ofisi; yapay zeka, sağlık teknolojileri ve bulut hizmetleri de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerden 16 öncü girişimden oluşan Türk heyetine eşlik etti. VivaTech, başta girişim sermayeleri olmak üzere finansal yatırımcıları, küresel ölçekte en çarpıcı teknolojik atılımları gerçekleştiren özel sermaye şirketleri ile buluşturdu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu şunları söyledi: “Çığır açan teknolojileri, pazar potansiyeli ve acil küresel zorluklarla başa çıkma becerileri ile teknoloji girişimlerimizin tüm birinci sınıf küresel etkinliklerde yer almalarını sağlama misyonunu üstlendik. Bu hafta Türkiye'nin yatırım ortamını ve girişim ekosistemini Paris'teki VivaTech'te Türkiye standında 16 Türk girişim şirketiyle birlikte sergileyeceğiz. Yatırım Ofisi, Türk ekonomisi için her alanda değer yaratan teknoloji odaklı yatırımları desteklemekte ve Türk teknoloji girişimlerinin uluslararası başarısını artırmaya öncelik vermektedir."
" src=
Türkiye; Yatırım Ofisi; Vivatech; Startup; Teknoloji