15.06.2023

“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları” Serisinin İkincisi Paris'te Gerçekleşti

​Yatırım Ofisi ve Türkiye Paris Büyükelçiliği, 14 Haziran'da "Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" serisinin ikincisine ev sahipliği yaptı.

Türkiye Paris Büyükelçisi Ali Onaner, resepsiyondaki açılış konuşmasında Fransa ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin önemine değinerek şunları söyledi: “Türkiye'nin sunduğu geniş fırsatlarla uluslararası yatırımcılar için ne kadar cazip olduğunu Fransız iş dünyasına göstermek ve VivaTech'e katılarak oyunun kurallarını değiştiren girişimlerimizi tanıtmak için önde gelen Fransız yatırımcı ve iş insanlarını Yatırım Ofisi yöneticileriyle bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Bugünkü resepsiyonun Türkiy​e'nin en önemli yatırımcıları arasında yer alan Fransız şirketlerine ilham vereceğini umuyoruz. Fransa ile gelişmekte olan siyasi bağlarımızın, ekonomik bağlarımızı daha da güçlendirmede son derece önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz."

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ise Türk-Fransız ekonomik iş birliği ve ikili yatırım ortamına ilişkin önemli mesajlar verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü sebebiyle Paris'te Fransız iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldik. Fransa ile ekonomi ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Fransa, 2022'de 19 milyar ABD dolarına ulaşan ikili ticaret hacmiyle Türkiye'nin en büyük 7. ihracat ve 8. büyük ithalat ortağı oldu. 2002'den bu yana Fransa'dan uluslararası doğrudan yatırım girişi 8 milyar ABD dolarını aşarken, Türkiye'de yaklaşık 1700 Fransız şirket faaliyet gösteriyor." Cumhuriyetimizin Türkiye Yüzyılı olarak adlandırılan ikinci yüzyılına adım atarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başta Fransa olmak üzere uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.
" src=
Türkiye Yüzyılı; Yatırım Resepsiyonları; Teknoloji; Viva Tech; Startup