24.05.2023

Türkiye'ye Yıllık UDY Girişi 2023 1. Çeyrekte Toplam 13,5 Milyar ABD Dolarına Ulaştı

​​Türkiye, 2023'ün ilk üç ayında yıllık yüzde 23 artışla 2.3 milyar ABD doları tutarında Uluslararası Doğrudan Yatırım (UDY) çekti. Son 12 ayda toplam UDY, 13.5 milyar ABD dolarına ulaştı.

Ocak-Mart döneminde en çok UDY alan sektörler imalat, toptan satış ve perakende ticaret, finansal hizmetler ile bilgi ve iletişim oldu.

Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım hacmi açısından en çok yatırım yapan ilk beş ülke Hollanda, Fransa, Almanya, İrlanda ve Lüksemburg oldu. Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, yılın ilk üç ayında ülkenin uluslararası doğrudan yatırım performansına ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin küresel krize rağmen uluslararası yatırımcılar için güvenli liman konumunu koruduğunu ifade etti.

Dağlıoğlu şunları söyledi: “Geçtiğimiz haftalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Teknoloji Yerleşkesi'nde pil ve üretim tesisinin temellerini attı ve yeni Ar-Ge ve mühendislik yatırımlarını açıkladı. Tüm bu gelişmeler, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan güveninin devam ettiğinin açık göstergesidir."​
" src=
UDY; Türkiye; yatırım