4.10.2023

Yatırım Ofisi Teknoloji ve Girişimcilik Ekosisteminin Paydaşlarını Bir Araya Getirdi

​Yatırım Ofisi, 4 Ekim'de içerik oluşturucular ve basın mensupları da dahil olmak üzere, Türkiye girişim ekosisteminin önde gelen paydaşlarını “Teknoloji Girişimciliği Ekosistemi Buluşması" kapsamında bir araya getirdi. Etkinlik, paydaşların potansiyel yatırımcılar, ortaklar ve iş birlikçiler ile bağ kurabileceği ve en son trendler, yenilikler ve atılımlar hakkındaki fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir platform sağladı.

Açılış konuşmalarının Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Arda Ermut tarafından yapıldığı etkinlikte girişimciliğin dinamik yapısı hakkında önemli paylaşımlarda bulunuldu.

Etkinlikte yaptığı konuşmasında Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu böylesine eşsiz bir etkinliği düzenlemekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken sözlerine şunları ekledi: “Yatırım Ofisi olarak önceliğimiz, ekosistemde fonlamanın mümkün olduğunu görmek. Türkiye'nin 100'üncü yılı vesilesiyle dünya çapında resepsiyonlar ve tanıtım turları düzenleyerek Türk teknoloji girişimcilerini destekliyor ve VivaTech, Slush, Singapur FinTech Festivali ve Web Summit gibi etkinliklere de aktif katılım sağlıyoruz. Kasımın ikinci yarısından itibaren girişimcilerimizle beraber turlarımıza devam edeceğiz. Ayrıca 19 Ekim'de özel sermaye fonlarıyla da bir toplantımız olacak."

Dağlıoğlu sözlerine şunları da ekledi: “Bölgenin en büyük girişim etkinliklerinden biri olarak en başarılı girişim şirketlerini, girişim sermayelerini, hızlandırıcıları ve dünyanın farklı yerlerinden çok uluslu şirketleri bir araya getiren Take Off Girişim Zirvesi'ne de katılımınızı bekliyoruz. Türkiye'nin ikinci yüzyılında bizim için en önemli hedef, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyadaki ilk 10 ekonomiden birisi haline gelmek.Yüksek katma değerli, teknoloji temelli girişimler ve yatırımların bu amaca ulaşmada en önemli rolü oynayacağına inanıyoruz."

Etkinlikte konuşma yapan Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Arda Ermut şunları kaydetti: “Türkiye Teknoloji Fonu (TTF), Türkiye'nin girişim ekosisteminin büyümesini hızlandıran referans bir fon programı olacak. Türkiye Yüzyılı vizyonunun bir parçası olarak TTF “fonların fonu" olacak. Bu program kapsamında Türkiye merkezli girişim şirketlerine yatırım yapan fonlar desteklenecek. Yatırım yapacağımız fonların, Türkiye'nin stratejik ve teknolojik özerkliğini destekleyen öncü şirketler yetiştirmesini hedefliyoruz. Ayrıca bu fonun, Türk girişim şirketlerinin dünya çapındaki başarısını desteklemesini de bekliyoruz."​
" src=
technology; entrepreneurship; startup; funding